Siirry pääsisältöön
Vauvoja

Sain tässä vähän aikaa sitten idean miten käyttää siskon ristiäisistä ylijäänyt marsipaani. Tai oli niitä vauvoja Lilianin ristiäisissäkin mutta mä halusin tehdä niistä oman version.

Mun ensimmäinen vauva oli tyttö, se meni mun serkun lapsen ristiäisiin

Ihon väriä sain sekoittamalla valkoista, vähän keltaista ja vaaleanpunaista.

Lisää keltaista ja vaaleanpunaista vähitellen valkoiseen kunnes saat väristä haluamaasi

 Muottina mulla on Heirolin vauvamuotti. Asettele massa tiiviisti muottiin niin että sitä menee joka paikkaan. Jos päälle jää möykkyjä ne voi tasoittaa sahalaitaisella vetsellä.
Pakasta n.10 min

Kauli sillä välin alusta vauvalle, paina kaulitusta massasta sydänpiparkakkumuotilla sydän alustaksi.
Painele silikonimuottia pohjasta että vauva lähtee irti.
Aseta alustalle ja ala koristella/pukea.


 Lisää valkoista ja vaaleanpunaista vuorotellen kunnes sulla kauniin vaaleanpunainen pyörylä.
Leikkaa siitä puolet
ja asettele se vauvan päälle mekoksi.
tee sitten hihat
ja itse tein vaipan kun mekosta tuli niin lyhyt että takapuoli näkyi.
Sitten aiirrytään hiuksiin.
Koska vauvalla oli ruskeat hiukset mun piti saada ruskeaa väriä, jota mulla ei kuitenkaan ollut joten ratkaisin pulman sekoittamalla kolmea pääväriä sinistä, punasta ja keltasta, josta tuli sitten ruskeaa.
Kun olet sekoittanut värin ja saanut siitä haluamaasi sävyä sivele se vauvan päähän

Ja valmista

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke
Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Ruusukakku Joo tiedetään tää tulee just huonoon aikaan kun suunnilleen kaikki piharuusut on jo kuollu ja kaupan ruusuja en tähän menis välttämättä laittamaan. Mutta voihan tähän käyttää mielikuvitustaan ja laittaa esimerkiksi orvokkeja. Meillä ne ainakin kukki viimevuonna pitkälle syksyyn.  Eikun ohjeeseen: Pohja: 12 digestive keksiä vauvan pilttiä Täyte: 2 dl vanilia flora vispiä 2 dl vaniliajogurttia 2 dl survottuja mansikoita 4 liivatelehteä 200 g vaniliatuorejuustoa 1/2 dl tomusokeria Murskaa keksit ja sekoita pilttiä (n. 1/2 purkkia) murskaan ja levitä 22-24 cm- tai sydän irtopohjavuokaan Laita liivatteet likoamaan, vatkaa vanilia vispi, lisää joukkoon jogurtti, mansikat, tuorejuusto, tomusokeri ja lopuksi mehutilkkaan sulatetut liivatteet.  Laita valmis massa irtopohjavuokaan. Laita valmis kakku hyytymään. väh. 4 h Kiille ruusunterälehtiä (tai orvokin) 4 dl spriteä 5 liivatetta vaaleanpunaista geeli-,pasta- tai jauhemaista elintarvike