Koirakakku (45 hlö)
Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun.
Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä
Pohjana oli kääretorttu pohja 3x:
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl vaniliasokeria
2 tl perunajauhoja
(tippa elintarvikeväriä)
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille.
Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd:
3 dl mustikka sosetta
2 dl hillosokeria
4-5 keltuaista
110 g voita tai margariinia
Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi.
Laita kannelliseen lasipurkkiin. Anna olla jääkaapissa pari tuntia.
Tämän voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi.
Tämän voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi.
Valkosuklaa mousse:
500 g mascarponea
5 dl kermaa
300 g valkosuklaata
Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista eri kulhossa mascarpone ja lisää sinne sulanut valkosuklaa. Lisää seos kerman joukkoon ja sekoita se tasaiseksi vatkainta apuna käyttäen.
Sekoita mustikkacurd valkosuklaa moussen joukkoon.
Kakun täyttämiseen tarvitset:
Kaksi kulhoa: isomman ja pienemmän
kelmua
veitsen
vaniliasokeri maitoa kostutukseen
Laita kelmua kulhoon sillein ettei kulho joudu kosketuksiin kakun kanssa.
Leikkaa kääretortusta pohjalle ensin pieni ympyrä, kostuta se maidolla ja laita n. 1 cm kerros moussea. Seuraavaan kerrokseen tee hieman isompi ympyrä toistat saman mitä ensimmäiselle kerrokselle tehtiin.
Lopuksi laita kulhon päälle kelmua ja laita jääkaappiin veätytymään mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakut vierekkäin suurelle tarjottimelle/alustalle. Tee päälle ohut kerros kermaa.
Kakun päälle pursotuksiin menee n. 8.5 dl kermaa jota on vahvistettu vaniliakreemijauheella.
Mulla ei ollut spagettityllaa joten käytin pursotukseen pientä tähtityllää.
Korvat, ja häntä oli tehty vaahtokarkki-riisimuro herkusta ja ne oli päällystetty kaulintamassalla (sitä menee n.250 g)
Silmät ja nenä oli pursotettu suklaasta leivinpaperille ja pistetty pakkaseen.
And vóila!
Kommentit
Lähetä kommentti