Siirry pääsisältöön
Koirakakku (45 hlö)


Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun.
Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä

Pohjana oli kääretorttu pohja 3x:

5 munaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl vaniliasokeria
2 tl perunajauhoja
(tippa elintarvikeväriä)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille.

Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd:

3 dl mustikka sosetta
2 dl hillosokeria
4-5 keltuaista
110 g voita tai margariinia

Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi.
Laita kannelliseen lasipurkkiin. Anna olla jääkaapissa pari tuntia.
Tämän voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi.

Valkosuklaa mousse:

500 g mascarponea
5 dl kermaa 
300 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista eri kulhossa mascarpone ja lisää sinne sulanut valkosuklaa. Lisää seos kerman joukkoon ja sekoita se tasaiseksi vatkainta apuna käyttäen.

Sekoita mustikkacurd valkosuklaa moussen joukkoon.

Kakun täyttämiseen tarvitset:

Kaksi kulhoa: isomman ja pienemmän
kelmua
veitsen
vaniliasokeri maitoa kostutukseen

Laita kelmua kulhoon sillein ettei kulho joudu kosketuksiin kakun kanssa. 
Leikkaa kääretortusta pohjalle ensin pieni ympyrä, kostuta se maidolla ja laita n. 1 cm kerros moussea. Seuraavaan kerrokseen tee hieman isompi ympyrä toistat saman mitä ensimmäiselle kerrokselle tehtiin.

Lopuksi laita kulhon päälle kelmua ja laita jääkaappiin veätytymään mielellään seuraavaan päivään. 

Kumoa kakut vierekkäin suurelle tarjottimelle/alustalle. Tee päälle ohut kerros kermaa. 

Kakun päälle pursotuksiin menee n. 8.5 dl kermaa jota on vahvistettu vaniliakreemijauheella.
Mulla ei ollut spagettityllaa joten käytin pursotukseen pientä tähtityllää.

Korvat, ja häntä oli tehty vaahtokarkki-riisimuro herkusta ja ne oli päällystetty kaulintamassalla (sitä menee n.250 g)

Silmät ja nenä oli pursotettu suklaasta leivinpaperille ja pistetty pakkaseen.

And vóila!

Näihin kuviin ja tunnelmiin
Annastiina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Menninkäinen Seuraava vauvani oli poika, vaatteet olivat hieman vaikeammat kuin tytöllä, mutta hyvin onnistui näin toiseksi vauvaksi. Tämä meni isän työkaverille vauva lahjaksi. Laita marsipaani tai sokerimassa tiiviisti muottiin. pakasta n.10min Sillä välin värjää vaatteisiin ja alustaan massaa ja kaulitse ne. Asettele sininen massa paidaksi (leikkaa kaulukseen pieni suikale) ja painele keltaisesta pieniä palloja esim. pienellä pyöreällä tyllalla ja painele pallot vauvan paitaan. Asettele housut/shortsit/vaippa vauvan päälle (vedin tässä vaiheessa tuon korvan suipoksi jotta menninkäisen vaikutelma korostuisi) Hiukset värjäsin samalla tavalla kuin ensimmäisen vauvani, jätin värin kuitenkin tummemmaksi melkein mustaksi. Väritä hiukset Sitten koristeisiin koristeisiin tarvitset: jauhemaisia elintarvike värejä punasta, vihreetä ja keltasta valkoista marsipaania sokerikuorrutetta Muotoile sienen hattu ja varsi Väritä hattu ja
Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke