Nallekakut
Kakut tein kakkujen perusohjeella; yhtä paljon jauhoja, munia ja sokeria + leivinjauhetta.
(pohjat tein gluteenittomaksi kun vieraissa oli gluteenittomia, jotka ei sitten loppujen lopuksi tullu, mutta tulipahan testatuksi tääkin ohje)
Täytteenä oli prinsessa kakun vadelmahilloke ja vaniliakiisselitäyte
kakkujen tekoon tarvitset:
- 5 munaa
- sokeria
- gluteenitonta jauhoseosta
- perunajauhoja
- leivinjauhetta
sekä
- 3 mukia
- sähkövatkain + koukut
- kulho
- nuolia
- siivilä
- nallekakkuvuoan tai tavallisen irtopohjavuoan jossa on pohjalla leivinpaperi
- gluteenittomia riisimuroja murskattuna
- rasvaa voiteluun
Laita uuni lämpenemään 175° asteeseen.
Mittaa munat, sokeri ja jauhot kuppeihin-puolet perunajauhoja puolet gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja + tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhot siivilän läpi, kääntele ne varovasti joukkoon ettei taikina laskeudu.
Kumoa kypsä kakku lautaselle, anna jäähtyä.
Täyte:
Vaniliakiisselitäyte
1 rlk sokeria
1/2 dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
1 rlk vaniliasokeria
5 dl kuohukermaa
1 1/2 dl vaniliakreemijauhetta
Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauho. Lisää kevytmaito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä, voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kiisselin kylmään vesihauteeseen. Lisää vaniliasokeri.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää jäähtynyt vaniliakiisseli ja vaniliakreemijauhe.
Vadelmahilloke
300 g vadelmia
1 dl hillosokeria
Vadelmahilloke
300 g vadelmia
1 dl hillosokeria
Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan, keitä n.10 min kunnes seos paksunee hieman. Jäähdytä.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta jos on tarvis (itse en kostuttanut koska pohjat olivat tarpeiksi kosteita ja vadelmahilloke kostutta myös jonkin verran) levitä vadelmahilloketta pohjalle
levitä vaniliakiisselitäytettä paksusti pohjalle ja nosta kansi päälle. Voit kostuttaa kantta halutessasi hieman.
Päälle tarvitset.
4 dl kermaa jota on vahvistettu vaniliakreemijauheella.
marsipaania
lakritsia
levitä kerma kakun päälle
Sitten koristeista
Nalleen tarviit
- korvaosat 2 kpl
- silmät 2 kpl
- nenän alunen 1 kpl
- nimi napit nimen pituuden mukaan
- taka ja etutassu osat yht 4kpl + tassu pallurat, kolme jokaiseen tasssuu yht 12 kpl
koristeina mä käytin marsipaania joista tein kaikki muut paitsi nenän ja silmät ne tein lakusta leikkaamalla.
Kuvassa on kaikki kaksinkertasina koska tein kaksi kakkua.
(Jos teet kakut täysin gluteenittomana huomiothan ettei lakritsi ole gluteenitonta ja kaikki marsipaani ei myöskään ole gluteenitonta)
Asettele koristeet kakun päälle
Siistii
VastaaPoistaKiitti♥
VastaaPoista