Siirry pääsisältöön
Nallekakut

Kakut tein kakkujen perusohjeella; yhtä paljon jauhoja, munia ja sokeria + leivinjauhetta.
 (pohjat tein gluteenittomaksi kun vieraissa oli gluteenittomia, jotka ei sitten loppujen lopuksi tullu, mutta tulipahan testatuksi tääkin ohje)
Täytteenä oli prinsessa kakun vadelmahilloke ja vaniliakiisselitäyte

kakkujen tekoon tarvitset:
- 5 munaa
- sokeria
- gluteenitonta jauhoseosta
- perunajauhoja
- leivinjauhetta 

sekä
- 3 mukia
- sähkövatkain + koukut
- kulho
- nuolia
- siivilä
- nallekakkuvuoan tai tavallisen irtopohjavuoan jossa on pohjalla leivinpaperi
- gluteenittomia riisimuroja murskattuna
- rasvaa voiteluun

Laita uuni lämpenemään 175° asteeseen.
Mittaa munat, sokeri ja jauhot kuppeihin-puolet perunajauhoja puolet gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja + tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhot siivilän läpi, kääntele ne varovasti joukkoon ettei taikina laskeudu.

 Voitele ja jauhota nallekakkuvuoka murskatuilla riisimuroilla


 Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa kypsäksi. kokeile noin 20 min päästä grillitikulla tai vastaavalla, jos taikinaa ei tartu kakku on kypsä. Jos kakku alkaa tummenemaan päältä liikaa eikä ole vielä kypsä laita kakun päällä folio.

Kumoa kypsä kakku lautaselle, anna jäähtyä.

Täyte:

Vaniliakiisselitäyte
1 rlk sokeria
1/2 dl  perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
1 rlk vaniliasokeria
5 dl kuohukermaa
1 1/2 dl vaniliakreemijauhetta

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauho. Lisää kevytmaito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä, voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kiisselin kylmään vesihauteeseen. Lisää vaniliasokeri.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää jäähtynyt vaniliakiisseli ja vaniliakreemijauhe.

Vadelmahilloke
300 g vadelmia
1 dl hillosokeria

Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan, keitä n.10 min kunnes seos paksunee hieman. Jäähdytä.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta jos on tarvis (itse en kostuttanut koska pohjat olivat tarpeiksi kosteita ja vadelmahilloke kostutta myös jonkin verran) levitä vadelmahilloketta pohjalle

levitä vaniliakiisselitäytettä paksusti pohjalle ja nosta kansi päälle. Voit kostuttaa kantta halutessasi hieman.
Päälle tarvitset.

4 dl kermaa jota on vahvistettu vaniliakreemijauheella.
marsipaania 
lakritsia

levitä kerma kakun päälle

Sitten koristeista
Nalleen tarviit
- korvaosat 2 kpl 
- silmät 2 kpl
- nenän alunen 1 kpl
- nimi napit nimen pituuden mukaan 
- taka ja etutassu osat yht 4kpl + tassu pallurat, kolme jokaiseen tasssuu yht 12 kpl
koristeina mä käytin marsipaania joista tein kaikki muut paitsi nenän ja silmät ne tein lakusta leikkaamalla.
Kuvassa on kaikki kaksinkertasina koska tein kaksi kakkua.
(Jos teet kakut täysin gluteenittomana huomiothan ettei lakritsi ole gluteenitonta ja kaikki marsipaani ei myöskään ole gluteenitonta)

Asettele koristeet kakun päälle



Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke
Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Ruusukakku Joo tiedetään tää tulee just huonoon aikaan kun suunnilleen kaikki piharuusut on jo kuollu ja kaupan ruusuja en tähän menis välttämättä laittamaan. Mutta voihan tähän käyttää mielikuvitustaan ja laittaa esimerkiksi orvokkeja. Meillä ne ainakin kukki viimevuonna pitkälle syksyyn.  Eikun ohjeeseen: Pohja: 12 digestive keksiä vauvan pilttiä Täyte: 2 dl vanilia flora vispiä 2 dl vaniliajogurttia 2 dl survottuja mansikoita 4 liivatelehteä 200 g vaniliatuorejuustoa 1/2 dl tomusokeria Murskaa keksit ja sekoita pilttiä (n. 1/2 purkkia) murskaan ja levitä 22-24 cm- tai sydän irtopohjavuokaan Laita liivatteet likoamaan, vatkaa vanilia vispi, lisää joukkoon jogurtti, mansikat, tuorejuusto, tomusokeri ja lopuksi mehutilkkaan sulatetut liivatteet.  Laita valmis massa irtopohjavuokaan. Laita valmis kakku hyytymään. väh. 4 h Kiille ruusunterälehtiä (tai orvokin) 4 dl spriteä 5 liivatetta vaaleanpunaista geeli-,pasta- tai jauhemaista elintarvike