Siirry pääsisältöön
Ruusukakku

Joo tiedetään tää tulee just huonoon aikaan kun suunnilleen kaikki piharuusut on jo kuollu ja kaupan ruusuja en tähän menis välttämättä laittamaan. Mutta voihan tähän käyttää mielikuvitustaan ja laittaa esimerkiksi orvokkeja. Meillä ne ainakin kukki viimevuonna pitkälle syksyyn. 
Eikun ohjeeseen:
Pohja:
12 digestive keksiä
vauvan pilttiä

Täyte:
2 dl vanilia flora vispiä
2 dl vaniliajogurttia
2 dl survottuja mansikoita
4 liivatelehteä
200 g vaniliatuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria

Murskaa keksit ja sekoita pilttiä (n. 1/2 purkkia) murskaan ja levitä 22-24 cm- tai sydän irtopohjavuokaan
Laita liivatteet likoamaan, vatkaa vanilia vispi, lisää joukkoon jogurtti, mansikat, tuorejuusto, tomusokeri ja lopuksi mehutilkkaan sulatetut liivatteet. 
Laita valmis massa irtopohjavuokaan.
Laita valmis kakku hyytymään. väh. 4 h

Kiille
ruusunterälehtiä (tai orvokin)
4 dl spriteä
5 liivatetta
vaaleanpunaista geeli-,pasta- tai jauhemaista elintarvike väriä

Valmista kiille: liota liivatteita kylmässä vedessä. Sulata ne n. 1/2 dl spriteä ja sekoita
loppuun spriteen. Värjää vaaleanpunaiseksi.
Kaada kiillettä kakun päälle sen verran että
kakun pinta peittyy ja levitäkukan terälehdet
 kakun päälle ja pakasta n.10 min. Kaada
päälle loput kiilteestä ja laita kakku kylmään
kunnes pinta on jähmettynyt kokonaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Menninkäinen Seuraava vauvani oli poika, vaatteet olivat hieman vaikeammat kuin tytöllä, mutta hyvin onnistui näin toiseksi vauvaksi. Tämä meni isän työkaverille vauva lahjaksi. Laita marsipaani tai sokerimassa tiiviisti muottiin. pakasta n.10min Sillä välin värjää vaatteisiin ja alustaan massaa ja kaulitse ne. Asettele sininen massa paidaksi (leikkaa kaulukseen pieni suikale) ja painele keltaisesta pieniä palloja esim. pienellä pyöreällä tyllalla ja painele pallot vauvan paitaan. Asettele housut/shortsit/vaippa vauvan päälle (vedin tässä vaiheessa tuon korvan suipoksi jotta menninkäisen vaikutelma korostuisi) Hiukset värjäsin samalla tavalla kuin ensimmäisen vauvani, jätin värin kuitenkin tummemmaksi melkein mustaksi. Väritä hiukset Sitten koristeisiin koristeisiin tarvitset: jauhemaisia elintarvike värejä punasta, vihreetä ja keltasta valkoista marsipaania sokerikuorrutetta Muotoile sienen hattu ja varsi Väritä hattu ja
Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke