Ruusukakku
Joo tiedetään tää tulee just huonoon aikaan kun suunnilleen kaikki piharuusut on jo kuollu ja kaupan ruusuja en tähän menis välttämättä laittamaan. Mutta voihan tähän käyttää mielikuvitustaan ja laittaa esimerkiksi orvokkeja. Meillä ne ainakin kukki viimevuonna pitkälle syksyyn.
Eikun ohjeeseen:
Pohja:
12 digestive keksiä
vauvan pilttiä
12 digestive keksiä
vauvan pilttiä
Täyte:
2 dl vanilia flora vispiä
2 dl vaniliajogurttia
2 dl survottuja mansikoita
4 liivatelehteä
200 g vaniliatuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
Murskaa keksit ja sekoita pilttiä (n. 1/2 purkkia) murskaan ja levitä 22-24 cm- tai sydän irtopohjavuokaan
Laita liivatteet likoamaan, vatkaa vanilia vispi, lisää joukkoon jogurtti, mansikat, tuorejuusto, tomusokeri ja lopuksi mehutilkkaan sulatetut liivatteet.
Laita valmis massa irtopohjavuokaan.
Laita valmis kakku hyytymään. väh. 4 h
Laita valmis kakku hyytymään. väh. 4 h
Kiille
ruusunterälehtiä (tai orvokin)
4 dl spriteä
5 liivatetta
vaaleanpunaista geeli-,pasta- tai jauhemaista elintarvike väriä
Valmista kiille: liota liivatteita kylmässä vedessä. Sulata ne n. 1/2 dl spriteä ja sekoita
loppuun spriteen. Värjää vaaleanpunaiseksi.
Kaada kiillettä kakun päälle sen verran että
kakun pinta peittyy ja levitäkukan terälehdet
kakun päälle ja pakasta n.10 min. Kaada
päälle loput kiilteestä ja laita kakku kylmään
kunnes pinta on jähmettynyt kokonaan.
Valmista kiille: liota liivatteita kylmässä vedessä. Sulata ne n. 1/2 dl spriteä ja sekoita
loppuun spriteen. Värjää vaaleanpunaiseksi.
Kaada kiillettä kakun päälle sen verran että
kakun pinta peittyy ja levitäkukan terälehdet
kakun päälle ja pakasta n.10 min. Kaada
päälle loput kiilteestä ja laita kakku kylmään
kunnes pinta on jähmettynyt kokonaan.
Kommentit
Lähetä kommentti