Cookies
Tein näitä keksejä ensimmäistä kertaa serkkuni rippijuhliin, joissa olin auttamassa. Olivat niin hyviä että päätin tehdä niitä kaksosten synttäreille.
Kekseihin tarvitset:
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 pehmeää voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouhittuja pähkinöitä
4,8 rouhittua suklaata tai joitain pieniä suklaa karkkeja
1 tl vaniliasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 isoa munaa
Laita uuni 190 asteeseen lämpenemään.
Rouhi pähkinät ja suklaa.
Vaahdota voi ja sokerit + vaniliasokeri. Lisää munat.
Sekoita jauho, suola ja sooda keskenään ja lisää ne vähitellen vatkaten voi-sokeri-muna-seokseen.
Lisää pähkinät ja suklaa.
Lusikoi leivinpaperille noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja (jätä leviämis varaa) ja paista uunissa 9-11 min.
Nauti :)
keksejä tuli n.60 kpl
keksejä tuli n.60 kpl
Gluteenittomat cookiessit näin suomalaisittain äännettynä
Oli muuten ihan sairaan hyviä nääkin keksit, vaikka gluteenittomia olivatkin.
Tarvitset:
100g margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniliasokeria
1 muna
2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
50 g pähkinöitä
Rouhi suklaa ja pähkinät.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa margariini fariini- ja vaniliasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoseos, suola, rouhitut pähkinät ja suklaat.
Nostele leivinpaperille nokareiksi (jätä leviämis varaa!!)
Paista n.10 min
Nauti :)
keksejä tuli n.20 kpl
Kommentit
Lähetä kommentti