Siirry pääsisältöön
Cookies

Tein näitä keksejä ensimmäistä kertaa serkkuni rippijuhliin, joissa olin auttamassa. Olivat niin hyviä että päätin tehdä niitä kaksosten synttäreille.

Kekseihin tarvitset:

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 pehmeää voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouhittuja pähkinöitä
4,8 rouhittua suklaata tai joitain pieniä suklaa karkkeja
1 tl vaniliasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 isoa munaa

Laita uuni 190 asteeseen lämpenemään.
Rouhi pähkinät ja suklaa.
Vaahdota voi ja sokerit + vaniliasokeri. Lisää munat.
Sekoita jauho, suola ja sooda keskenään ja lisää ne vähitellen vatkaten voi-sokeri-muna-seokseen.
Lisää pähkinät ja suklaa.
Lusikoi leivinpaperille noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja (jätä leviämis varaa) ja paista uunissa 9-11 min.
Nauti :)    
keksejä tuli n.60 kpl                        

Gluteenittomat cookiessit näin suomalaisittain äännettynä
Oli muuten ihan sairaan hyviä nääkin keksit, vaikka gluteenittomia olivatkin.
Tarvitset:
100g margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniliasokeria
1 muna
2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
50 g pähkinöitä

Rouhi suklaa ja pähkinät.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa margariini fariini- ja vaniliasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoseos, suola, rouhitut pähkinät ja suklaat.
Nostele leivinpaperille nokareiksi (jätä leviämis varaa!!)
Paista n.10 min

Nauti :)
 keksejä tuli n.20 kpl

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke
Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Ruusukakku Joo tiedetään tää tulee just huonoon aikaan kun suunnilleen kaikki piharuusut on jo kuollu ja kaupan ruusuja en tähän menis välttämättä laittamaan. Mutta voihan tähän käyttää mielikuvitustaan ja laittaa esimerkiksi orvokkeja. Meillä ne ainakin kukki viimevuonna pitkälle syksyyn.  Eikun ohjeeseen: Pohja: 12 digestive keksiä vauvan pilttiä Täyte: 2 dl vanilia flora vispiä 2 dl vaniliajogurttia 2 dl survottuja mansikoita 4 liivatelehteä 200 g vaniliatuorejuustoa 1/2 dl tomusokeria Murskaa keksit ja sekoita pilttiä (n. 1/2 purkkia) murskaan ja levitä 22-24 cm- tai sydän irtopohjavuokaan Laita liivatteet likoamaan, vatkaa vanilia vispi, lisää joukkoon jogurtti, mansikat, tuorejuusto, tomusokeri ja lopuksi mehutilkkaan sulatetut liivatteet.  Laita valmis massa irtopohjavuokaan. Laita valmis kakku hyytymään. väh. 4 h Kiille ruusunterälehtiä (tai orvokin) 4 dl spriteä 5 liivatetta vaaleanpunaista geeli-,pasta- tai jauhemaista elintarvike