Siirry pääsisältöön
Pitkästä aikaa!

Rippijuhlani

Pääsin siis tänäkesänä ripille kauniissa hausjärven kirkossa ja sitä me juhlistimme kotona herkuilla joista kerron teille seuraavaksi.


                                           Täytekakku on 6 munan sokerikakkupohja, vaniliakiisselitäytteellä ja mansikkahillokkeella.

Kuorrutteena siinä on puoliksivärjättyä marenkikreemiä (ohje: http://kakkusankari.blogspot.fi/2016/12/sveitsilainenmarenkivoikreemi.htl), kukkia ja mansikoita.

Hyytelökakku on tehty samalla ohjeella kuin aikaisemmin julkaisemani mangohyytelökakun ohjeella poikkeuksena vain mango muutettuna tuoreihin survottuihin mansikoihin. (ohje: http://tassunjalkiataikinassa.blogspot.fi/2016/08/mangohyytelokakku-taa-kakku-on-meidan.html )

Macaronit olen myös tehnyt itse. Ne on tehty dr. sugarin ohjeella täydellinen macarons. Tällä ohjeella olen tehnyt varmaan kymmenen kertaa macaroneja enkä ole vielä kertaakaan epäonnistunut.

Suolaisina oli lohipiirakkaa, ohje aiemmin blogissani ja mummon tekemiä karjalanpiirakoita.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Menninkäinen Seuraava vauvani oli poika, vaatteet olivat hieman vaikeammat kuin tytöllä, mutta hyvin onnistui näin toiseksi vauvaksi. Tämä meni isän työkaverille vauva lahjaksi. Laita marsipaani tai sokerimassa tiiviisti muottiin. pakasta n.10min Sillä välin värjää vaatteisiin ja alustaan massaa ja kaulitse ne. Asettele sininen massa paidaksi (leikkaa kaulukseen pieni suikale) ja painele keltaisesta pieniä palloja esim. pienellä pyöreällä tyllalla ja painele pallot vauvan paitaan. Asettele housut/shortsit/vaippa vauvan päälle (vedin tässä vaiheessa tuon korvan suipoksi jotta menninkäisen vaikutelma korostuisi) Hiukset värjäsin samalla tavalla kuin ensimmäisen vauvani, jätin värin kuitenkin tummemmaksi melkein mustaksi. Väritä hiukset Sitten koristeisiin koristeisiin tarvitset: jauhemaisia elintarvike värejä punasta, vihreetä ja keltasta valkoista marsipaania sokerikuorrutetta Muotoile sienen hattu ja varsi Väritä hattu ja
Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke