Runebergin tortut
Näin Runebergin päivän kunniaksi väsäsin 10 kappaletta aivan sairaan hyviä Runebergin torttua! Tätä ohjetta kannattaa kokeilla, sillä tortut olivat ihanan kosteita eivätkä sellaisia kuivia kakkuja, joita yleensä saa joka paikassa.
Ohje:
100 g voita (tai margariinia)
1 dl fariinisokeria (tai valkoista sokeria)
1 kpl kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl korppujauhoja
1 dl hienoa keksimurskaa (itse käytin bastogne-keksiä, mutta mikä tahansa mausteinen keksi esim. piparkakku käy)
1 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri vaahtoon nopeasti vatkaten kaikki aineet sekaisin. Laita muffini peltiin 10 kohtaan paperinen tai silikoninen muffini-vuoka. Jaa taikina vuokiin ja paista 12-15 min uunin keskitasolla. Kumoa jäähtyneinä ja irroita tortut vuoistaan.
kuorrute:
0.5 dl tomusokeria
vettä
vadelmahilloa
Sekoita tomusokeri ja vettä teelusikka kerrallaan, kunnes seoksesta tulee paksua mutta levittyvää. Laita pursotin pussiin ja pursota renkaat kumottujen torttujen päälle. Laita renkaan keskelle nokare vadelmahilloa.
Näihin kuviin ja tunnelmiin
Annastiina
Kommentit
Lähetä kommentti