Uudenvuoden
Viirikakku
Viirikakku
Tässä tulee ohje edellisessä postauksessani olleelle uuden vuoden kakulle. Kakussa oli kokeilun vuoksi munaton ja maidoton kakku pohja sekä vadelmamoussen tyyppinen täyte.
Eikun ohjeeseen:
Pohja:
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
100 g sulatettua margariinia (maidoton)
1 dl omenasosetta (tai jotain vastaavaa esim. banaanisurvosta)
1 vauvan piltti on n.1 dl sosetta
2 dl vichyä, mehua, vegaanista maitojuomaa, esim. kauramaitoa tai ihan vaan vettä.
Ohje:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon märät aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperilla päällystettyyn 20 cm vuokaan. Paista kakkua noin. 40 min.
Kakusta tulee aika ohut, itse uskalsin leikata vain kahteen osaan, mutta jos haluaa kolmeen tai neljään osaan, kannattaa pohjasta tehdä kaksinkertainen.
Täyte:
4 dl kermaa (jos haluaa maidottoman voi käyttää esim. soija- tai kookoskermaa)
200 g tuorejuustoa (maidottomassa voi käyttää esim. tofuttia, joka on maidoton soijatuorejuusto)
2 liivatetta
400 g vadelmahilloa
sokeria, oman maun mukaan
2 tl vaniliasokeria
Ohje:
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vadelmahillo ja sokerit. Sulata liivatteet vesitilkassa (1 rlk) ja vatkaa täytteen joukkoon.
kuorrutus:
Kuorrutteeseen tulee:
4 dl kermaa (maidoton versio yläpuolella)
4 dl kermaa (maidoton versio yläpuolella)
200 g tuorejuustoa (maidoton versio yläpuolella)
tomusokeria, maun mukaan
elintarvikevärejä, itse käytin vihreää, punaista ja sinistä
Kokoaminen:
Laita tuorekelmua tai foliota paistovuokaan. Leikkaa pohja kahteen osaan ja laita alemmainen osa paistovuokaan ja kostuta. Kaada kaikki täyte pohjalle (jos teet kaksin kertaisen pohjan, täyte riittää oikein hyvin kahteen tai kolmeen väliin) Laita päälle toinen pohjan osa ja laita pakkaseen 30 min tai jääkaappiin 1-1.5 h.
Tee tällä välin kuorrute:
vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto. Jaa seos ensin kahteen osaan ja sitten toinen puolisko vielä kolmeen osaan. Siirrä kokonainen puolisko eri kulhoon ja jaa vielä loppu kolmeen eri kulhoon. Värjää pienemmät osat ja laita seokset pursotin samaan pursotin pussiin siten, että kaikkia kolmea väriä tulee sieltä samaan aikaan.
Ota kakku pakkasesta tai jääkaapista. Kumoa se tarjoilualustalle ja kuorrute valkoisella kuorrutteella. Sitten tee kakun päälle värikkäällä osalla pursotuksia ja voit tehdä vielä kakun päälle viirin.
Näihin kuviin ja tunnelmiin
Annastiina
Kommentit
Lähetä kommentti