Siirry pääsisältöön
Uudenvuoden 
Viirikakku

Tässä tulee ohje edellisessä postauksessani olleelle uuden vuoden kakulle. Kakussa oli kokeilun vuoksi munaton ja maidoton kakku pohja sekä vadelmamoussen tyyppinen täyte.
Eikun ohjeeseen:

Pohja: 
3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
100 g sulatettua margariinia (maidoton)
1 dl omenasosetta (tai jotain vastaavaa esim. banaanisurvosta)
1 vauvan piltti on n.1 dl sosetta
2 dl vichyä, mehua, vegaanista maitojuomaa, esim. kauramaitoa tai ihan vaan vettä.

Ohje: 
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon märät aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperilla päällystettyyn 20 cm vuokaan. Paista kakkua noin. 40 min.
Kakusta tulee aika ohut, itse uskalsin leikata vain kahteen osaan, mutta jos haluaa kolmeen tai neljään osaan, kannattaa pohjasta tehdä kaksinkertainen.

Täyte:
4 dl kermaa (jos haluaa maidottoman voi käyttää esim. soija- tai kookoskermaa)
200 g tuorejuustoa (maidottomassa voi käyttää esim. tofuttia, joka on maidoton soijatuorejuusto)
2 liivatetta
400 g vadelmahilloa
sokeria, oman maun mukaan
2 tl vaniliasokeria

Ohje:
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vadelmahillo ja sokerit. Sulata liivatteet vesitilkassa (1 rlk) ja vatkaa täytteen joukkoon.

kuorrutus:
Kuorrutteeseen tulee:
4 dl kermaa (maidoton versio yläpuolella)
200 g tuorejuustoa (maidoton versio yläpuolella)
tomusokeria, maun mukaan
elintarvikevärejä, itse käytin vihreää, punaista ja sinistä

Kokoaminen:
Laita tuorekelmua tai foliota paistovuokaan. Leikkaa pohja kahteen osaan ja laita alemmainen osa paistovuokaan ja kostuta. Kaada kaikki täyte pohjalle (jos teet kaksin kertaisen pohjan, täyte riittää oikein hyvin kahteen tai kolmeen väliin) Laita päälle toinen pohjan osa ja laita pakkaseen 30 min tai jääkaappiin 1-1.5 h.
Tee tällä välin kuorrute:
vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto. Jaa seos ensin kahteen osaan ja sitten toinen puolisko vielä kolmeen osaan. Siirrä kokonainen puolisko eri kulhoon ja jaa vielä loppu kolmeen eri kulhoon. Värjää pienemmät osat ja laita seokset pursotin samaan pursotin pussiin siten, että kaikkia kolmea väriä tulee sieltä samaan aikaan. 

Ota kakku pakkasesta tai jääkaapista. Kumoa se tarjoilualustalle ja kuorrute valkoisella kuorrutteella. Sitten tee kakun päälle värikkäällä osalla pursotuksia ja voit tehdä vielä kakun päälle viirin.


Näihin kuviin ja tunnelmiin
Annastiina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Menninkäinen Seuraava vauvani oli poika, vaatteet olivat hieman vaikeammat kuin tytöllä, mutta hyvin onnistui näin toiseksi vauvaksi. Tämä meni isän työkaverille vauva lahjaksi. Laita marsipaani tai sokerimassa tiiviisti muottiin. pakasta n.10min Sillä välin värjää vaatteisiin ja alustaan massaa ja kaulitse ne. Asettele sininen massa paidaksi (leikkaa kaulukseen pieni suikale) ja painele keltaisesta pieniä palloja esim. pienellä pyöreällä tyllalla ja painele pallot vauvan paitaan. Asettele housut/shortsit/vaippa vauvan päälle (vedin tässä vaiheessa tuon korvan suipoksi jotta menninkäisen vaikutelma korostuisi) Hiukset värjäsin samalla tavalla kuin ensimmäisen vauvani, jätin värin kuitenkin tummemmaksi melkein mustaksi. Väritä hiukset Sitten koristeisiin koristeisiin tarvitset: jauhemaisia elintarvike värejä punasta, vihreetä ja keltasta valkoista marsipaania sokerikuorrutetta Muotoile sienen hattu ja varsi Väritä hattu ja
Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke