Siirry pääsisältöön
Kääretorttulinnakakku 35 hlö &
 muut synttäritarjottavat

Tämän kakun tarina alkaa niinkin yksinkertaisesti, että meille tulleessa sisustuslehdessä oli kuva jossa mainostettiin jotain kakun täytteitä ja sitten siinä kuvassa oli kääretortuista koottu linnakakku. Edvin ja Noel tuli sitten innoissaan esittelemään, että ne haluais sellaisen kakun. Eikun siis toteuttamaan!

Kääretorttu kakku on koottu neljästä neljän munan kääretortusta, leivoin kaksi vaaleaa ja kaksi tummaa joissa korvasin puoli desiä jauhoista tummalla kaakaolla. Kakku oli täysin gluteeniton.
Täytteinä oli mansikka- ja mustikkarahkat.

4 munan kääretorttupohja:

- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1.5 dl perunajauhoja (tummassa 1 dl perunajauhoja ja 0.5 dl tummaa leivontakaakaota)
- 0.5 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. 
Paista 225 asteessa 7 min.
Kumoa puhtaalle puuvilla keittiöpyyhkeelle ja anna jäähtyä.

Valmista täyte pohjien jäähtyessä.
mansikka- ja mustikka täyte:

- 3.75 dl kermaa 
- n. 100 g rahkaa
- sokeria
- vaniliasokeria
- 2 liivatetta
- 2 dl mansikkaa tai mustikkaa

Laita liivatteet likoamaan, sulata marjat jos käytät jäisiä. Survo ne. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, oman maun mukaan sokeria ja vaniliasokeria. Lisää joukkoon marjasurvos ja vesitilkkaan sulatetut liivatteet.
Täytä pohjat, kääri ne ja laita yön yli jääkaappiin.
HUOM. kannattaa laittaa mustikkatäyte tummaan pohjaan ja mansikka vaaleaan, sillä itse laitoin toisinpäin ja mustikka hieman värjäsi vaaleaa pohjaa.

Leikkaa kääretortut neljään n. 7-8 cm pitkään osaan ja päädystä pitäisi jäädä hieman. Älä heitä sitä pois, sillä sitä tullaan vielä tarvitsemaan.

Kokoa kakku ja laita ylijäämä palat alapalojen keskelle kaksi päälekkäin. 

Koristele millä ikinä haluatkin, vain mielikuvitus on rajana.
 (Torneina oli gluteenittomat jäätelövohvelit, joita löytyy ihan prismasta.)

Tässä on itsetekemiäni konvehteja, pinta on valkoisia candy meltseistä ja täytteenä karamellisoitua kondensoitua maitoa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koirakakku (45 hlö) Tässä tulee ohje Albertin synttäreillä tarjottuun mustikka-valkosuklaa täytteiseen koirakakkuun. Pohjaan tuli vielä hauska lisä säväys, kun pohjat värjättiin kauniin turkooseiksi sinisellä geelivärillä Pohjana oli kääretorttu pohja 3x: 5 munaa 2 dl sokeria 2 dl perunajauhoja 1 tl vaniliasokeria 2 tl perunajauhoja (tippa elintarvikeväriä) Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi ja elintarvike väri. Paista 20 min. Kumoa sokeritetulle paperille. Valkosuklaa mousseen tuleva mustikkacurd: 3 dl mustikka sosetta 2 dl hillosokeria 4-5 keltuaista 110 g voita tai margariinia Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee n.8 min. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen seokseen voi pieninä nokareina ja vatkaa vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin.
Menninkäinen Seuraava vauvani oli poika, vaatteet olivat hieman vaikeammat kuin tytöllä, mutta hyvin onnistui näin toiseksi vauvaksi. Tämä meni isän työkaverille vauva lahjaksi. Laita marsipaani tai sokerimassa tiiviisti muottiin. pakasta n.10min Sillä välin värjää vaatteisiin ja alustaan massaa ja kaulitse ne. Asettele sininen massa paidaksi (leikkaa kaulukseen pieni suikale) ja painele keltaisesta pieniä palloja esim. pienellä pyöreällä tyllalla ja painele pallot vauvan paitaan. Asettele housut/shortsit/vaippa vauvan päälle (vedin tässä vaiheessa tuon korvan suipoksi jotta menninkäisen vaikutelma korostuisi) Hiukset värjäsin samalla tavalla kuin ensimmäisen vauvani, jätin värin kuitenkin tummemmaksi melkein mustaksi. Väritä hiukset Sitten koristeisiin koristeisiin tarvitset: jauhemaisia elintarvike värejä punasta, vihreetä ja keltasta valkoista marsipaania sokerikuorrutetta Muotoile sienen hattu ja varsi Väritä hattu ja
Vaahtokarkkeja Joulun aikaan leivoin useampaan otteeseen vaahtokarkkeja. Tämä ohje on suht helppo ja yksinkertainen, se tarvitsee aikaa, kärsivällisyyttä ja mielellään digitaalisen lämpömittarin. Mä tein vaahtokarkkeja kahden laisia: valkoisia hunaja vaahtokarkkeija ja vaalean punaisia vanilia vaahtokarkkeja. Ohje on muokattavissa niiden mukaan. Itse en hirveästi hunjasta välitä, joten laitoin vaniliavaahtokarkkeihin sitä vain vähän. Hunaja/Vanilia vaahtokarkkeihin tarvitset (peruspohja): - 2 dl sokeria - 2 rlk hunajaa/ 1 tl hunajaa vanilia vaahtiksiin - 1/2 dl vettä - 7 liivatelehteä - 3 munanvalkuaista (- 3 tl jauhemaista vaniliasokeria vanilia vaahtiksiin) (- jauhemaista elintarvike väriä) - 1/2 dl tomusokeria+1/2 dl maissitärkkelys jauhoja Kerää kaikki tarvikkeet/tavarat työpöydälle.  Siivilöi tomusokeri maissitärkkelys jauhoseos pellille. (Itselleni määrästä tuli n. 1 . 5 pellillistä vaahtokarkkeja) Laita liivatteet likoamaan. Mittaa vesi, soke